>>Instagram'dan Bizi Takip Edin!            >>Mağazalarımız: Trendyol - Hepsiburada

BURADAN
BAŞLAYIN
https://nemacicek.com/image/cache/catalog/Blog-Image/Kuruyan-Benjamin-Nasil-Canlandirilir-nemablog-1920x1080.jpg

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır? Benjamin Çiçeğim Kurudu Ne Yapmalıyım?

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır? Ölmekte olan benjamin bitkisi genellikle su altında kalma, aşırı sulama veya ani sıcaklık değişiminden kaynaklanır. Kışın yapraklar sararıyor ve dökülüyorsa, bu normal bir mevsimsel döngüdür ve benjaminizin öldüğü anlamına gelmez.

Ficus Benjamin satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Benjamin Neden Kurur? Neden Ölür?

Kuruyan veya ölen benjamin bitkilerinin en yaygın semptomlarından ve nedenlerinden bazıları:

Semptomlar Kuruyan Benjamin'in Sebepleri
Yapraklar Dökülüyor Tercih edilen 18ºC ila 24ºC aralığının dışındaki ani sıcaklık dalgalanmaları. Aşırı sulama, su altında bırakma, düşük nem, düşük besin maddeleri ve yeterli ışık olmaması yaprak dökülmesine katkıda bulunur
Yapraklar Sararıyor Benjamin'in yaprakları genellikle dökülmeden önce sararır, bu da düşük besinli toprak, çok küçük saksılar, çok fazla güneş ve aşırı sulama veya su altında kalma nedeniyle olabilir.
Yapraklar Sararıyor ve Kışın Dökülüyor: Benjamin yaprakları düşük ışık yoğunluğu, daha az ışık saati ve daha soğuk sıcaklıklar nedeniyle genellikle Kış aylarında dökülür. Benjamin aktif büyümede değilken Kışın aşırı sulama, sararan/düşen yapraklarla birlikte kök çürümesine neden olabilir.
Yapraklar Kahverengi ve Çıtır Çıtır Oluyor: Düşük nem ve yaprakların çok fazla su geçirmesine neden olan her sulama arasında çok kuru olan toprak, kahverengi çıtır yapraklarla sonuçlanır.
Benjamin Bitkisi Taşındıktan veya Saksı Değiştirildikten Sonra Kuruyor Benjamin bitkileri yetiştirme koşullarının tutarlılığı konusunda olağanüstü titizdir ve ortamlarındaki herhangi bir değişiklik yaprakların ölmekte olan bir görünümüne neden olabilir.

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır?

Kuruyan benjamini canlandırmak için, daha yüksek nem, 18ºC ila 24ºC arasında bir sıcaklık aralığı, parlak dolaylı ışık ve sadece toprağın üst birkaç santimi hafifçe kuruduğunda su takviyesi gibi, doğal ortamındaki koşulların taklit edilmesi gerekir.

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır sorunuzun çözümlerini nasıl uygulayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin…

Benjamin Bitkisinin Yapraklarını Dökmesi (Aşırı Sulama ve Sıcaklık Dalgalanmaları)

Semptomlar: Benjamin tüm yapraklarını aniden döker, bazen sadece alt yapraklar dökülmeye başlar. Yapraklar dökülmeden önce sararabilir.
Nedenleri: Ani sıcaklık değişimi, saksı değişimi, nem ve ışık seviyelerindeki değişim, aşırı sulama ve su altında bırakma.

Benjamin bitkileri çevrelerindeki herhangi bir değişikliğe karşı olağanüstü duyarlıdır ve çeşitli nedenlerle olabilecek ilk stres belirtisinde yapraklarını dökerler.

Genellikle bir benjaminin yapraklarını dökmesinin nedeni aşırı sulama veya sıcaklıktaki ani bir dalgalanmadır. Benjamin bitkileri iyi drene olan toprağa ihtiyaç duyar ve 18ºC ila 24ºC arasında tutarlı bir sıcaklık aralığını tercih eder. Sıcaklık aniden değişirse veya toprak çok nemli olursa, Benjamin yapraklarını döker.

Bununla birlikte, ficus benjamina ve ficus lyrata (Keman Yapraklı) gibi ficus türevlerinin yapraklarının, düşük ışık seviyelerine ve daha soğuk sıcaklıklara tepki olarak kışın genellikle sarardığı ve yapraklarını döktüğü unutulmamalıdır. Bu, iç mekanda yetiştirilen benjamin bitkilerinin yaşam döngüsünün normal bir parçasıdır ve ciddi bir endişe nedeni değildir.

Yaprak Dökülmesine Neden Olan Sıcaklık, Nem ve Işık Dalgalanmaları

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır sorusuna ikinci yanıtımız sıcaklık, nem ve ışık dalgalanmalarıdır. Ficus benjamina veya ficus lyrata gibi ficus bitkileri tropikal Güney Asya'ya özgüdür ve sıcak, nemli iklimlerde gelişir.

İç mekanlardaki ficus bitkileri tutarlı bir sıcaklıkta, tercih edilen gündüz sıcaklığı 18ºC ila 24ºC ve gece sıcaklığı 15°C ila 21°C arasında ve orta derecede yüksek nemde gelişir.

Benjamin yapraklarını dökmesine neden olan ani sıcaklık ve nem dalgalanmalarının nedeni şu olabilir…

  • Benjamin'in tercih ettiği sıcaklık döngüsünün aksine, gündüz sıcaklığına kıyasla gece sıcaklığını artıran mekan ısıtması.
  • Klima kullanımı, basınçlı hava veya açık pencere ve kapılardan gelen cereyan nemi düşürebilir ve yaprakların çok fazla nem kaybetmesine neden olarak stres belirtisi olarak dökülmelerine neden olabilir.
  • Benjamini aniden evin bir bölgesinden biraz farklı bir mikro iklime sahip başka bir bölgeye taşımak yaprakların düşmesine neden olabilir.

Benjamin bitkileri ayrıca parlak dolaylı ışığı tercih eder. Çok fazla güneş yaprakların kahverengiye dönmesine veya dökülmesine neden olabilirken, çok az ışıkla benjamin yaprakları destekleyecek enerjiye sahip olmaz ve bu da yaprakların dökülmesine neden olur.

Aşırı Sulama ve Yetersiz Sulama

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır sorusuna üçüncü yanıtımız tüm bitkilerde olduğu gibi sulama sıklığıdır. Benjamin'ler her sulama arasında hafifçe kuruyan, iyi drene olan bir saksı karışımını tercih eder.

Toprak sürekli nemli kalırsa veya aşırı sıkıştırılmışsa, bu durum benjamin köklerinin etrafındaki oksijeni dışarıda bırakabilir ve bu da köklerin besin ve nem alma yeteneğini engeller.

Kökler nemi ve besinleri çekemezse yapraklar sararır ve dökülür.

Köklerin etrafındaki çok fazla nem, yaprakların dökülmesine neden olabilir:

  • Toprağın çamur gibi olmasına neden olan çok sık sulama.
  • Yavaş süzülen veya sıkışmış toprak.
  • Tabaklar, tepsiler ve dekoratif dış saksılar, fazla suyun saksı tabanı etrafında birikmesine neden olur ve bu da sürekli suya doymuş toprakla sonuçlanır.

Benjamin çok az sulanırsa ya da yeterince sık sulanmazsa yapraklarını da kaybedebilir. Yaygın bir sorun da toprağın hidrofobik hale gelecek kadar kurumasına izin verilmesi ve suyun sızıp köklere ulaşmadan toprağın yüzeyinden itilmesidir.

Benjamin Yeni Saksıya Koyulduğunda veya Taşındığında Kuruyorsa

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır sorusuna son yanıtımız ise bitkinin saksısı ve bulunduğu ortam olacaktır. Benjamin bitkileri, koşullarının tutarlılığı konusunda o kadar titizdir ki, saksı değiştirdikten veya evin farklı bir noktasına taşındıktan sonra bile yapraklarını dökebilirler.

Nem, sıcaklık vb. koşullar Benjamin bitkileri için uygun aralıkta olsa bile, koşulların zıtlığı nedeniyle yapraklar düşebilir.

Bazen saksı değişiminden sonra saksı toprağındaki bir değişiklik de, yeni saksı toprağının Benjaminin alışık olduğundan daha uzun süre nemi muhafaza etmesi durumunda sorumlu olabilir.

Daha büyük saksılar da daha fazla toprak içerir ve bu nedenle daha yavaş kurur, bu nedenle çok daha büyük bir saksıya saksı değiştirmekten kaçının ve sadece bir boy büyük bir saksı kullanın.

Kuruyan Benjamin Nasıl Canlandırılır? Benjamin Çiçeğim Kurudu Ne Yapmalıyım? sorularınızın cevaplarına yanıtlar vermeye çalıştık. Aşağıdaki makalelerimiz de ilginizi çekebilir:

Whatsapp Destek